Fúrás, menetkialakítás és rögzítés egy lépésben rozsdamentes lemezcsavarral, akár rozsdamentes lemezhez is!

Nem véletlenül közkedveltek a bi-metál NONOX lemezcsavarok, amikkel egyszerűen és erősen rögzíthetünk dolgokat vékony lemezekhez. Ideális például trapézlemezek átlapolásánál és rögzítésénél.

*A bi-metál NONOX lemezcsavar A2-es rozsdamentes acél testtel és edzett acél fúróheggyel rendelkezik. Az edzett szénacél hegyet és a rozsdamentes acél testet dörzshegesztéssel egyesítik. Az egyesítendő darabokat összenyomják és ellentétes irányban forgatják, ettől az anyagok megolvadnak és összehegednek. A különböző anyagok között így létrejött kötés tökéletesen erős és tartós.

Önfúró heggyel ellátott lemezcsavarokhoz, már régóta hozzá lehet jutni. Ezekkel is megvalósítható az előfúrás nélküli behajtás, de behajtásuk erőkifejtéssel történik. Eközben fúróként viselkednek, forgácsolják az anyagot, ettől lemezrészecskék válnak le, csökkentve az anyag tartását, vagyis a kívánt szilárdság eléréséhez több ponton kell rögzíteni…

A hagyományos rozsdamentes önfúró lemezcsavarok, csak a saját anyaguknál lágyabb lemezekbe hajthatók be biztonsággal. A bi-metál NONOX lemezcsavarok viszont felületkezelt acél, vagy rozsdamentes acél lemezek esetén is teljesértékűen alkalmazhatók.

A bi-metál NONOX lemezcsavaroknál nem szükséges az önfúróhegy, ugyanis a tűhegyes edzett acél hegy fúróél nélkül is könnyűszerrel behatol a lemezekbe, mint kés a vajba. Az edzett hegy forgácsleválasztás nélkül alakítja ki a menetet a lemezben, amibe a rozsdamentes csavartest könnyedén és feszesen rögzül. Bizonyos alkalmazási területeknél fontos lehet, hogy anyagleválasztás nélkül történik a behajtás.

Bimetál csavar adatok

A mérések szerint 50%-kal nagyobb az így rögzített csavarok tartóereje, ezért kevesebb rögzítési pont szükséges, ami nem csak a költségeket, de a munkára fordított időt is csökkenti.

Bimetál csavar profil

  • Rozsdamentes acél, tányérrugós alátét rávulkanizált EPDM tömítőgyűrűvel, amely vízhatlan rögzítést biztosít.
  • Az alátét elveszíthetetlen.
  • Speciális bevonat a könnyebb behajtáshoz.
  • A szériaszerelés megkezdése előtt mindig tesztelje a csavart!
  • Behajtási nyomaték